Tuesday, August 9, 2011

kenangan bulan puasaQu

asQum wat warga blog...
n selamt barpuasa heheh.smoga puasa thn ni akan 
lebh bermakna 
dan smoga jga amalan kita akan d terima

bila sebut sak bulan puasa ni...
msti bnya knangan yang korang simpan kan??
x kira lah knangan manis mahu pun kangan pahit.
yg pting knangan 2 x akan pnah d lupakan heheh.

cm anis bnya knangan yg tsimpan d bulan2 puasa ni..
bila msuk ja bulan ramadhan msti d ingt smua knangan 2
x thu mhu cta yg mana satu dulu.

Kenangan Puasa d kmpung..!!

puasa thn 2004 anis berpuasa d kmpuang
jauh dari fmly..anis puasa dgn atuk n nenek anis
biasalah bila time2 puasa jauh lagi dri fmly mstilah sdh kn
pi sronok jga puasa dgn fmly2 yg ada d kmpung
yg jrang2 d jumpa.bila time berbuka mcm2 kuih yg ada
yam2...hehhe
trwih pun full cz umah dekat ja dgn msjid,g pun atuk imam d kmpung 2.
bila hbis waktu trwin remaja2 kmpung bzy wat latihan nsyid
u pertndingan yg d adakan slepas raya
sronok tgk drang latihan.

pling anis x blh lupa time waktu siang
kena pgi kbun sram tnaman huhuhu..
tlong atuk n nenek
time2 puasa lagi 2 huhuhu pnat...pi sronok bnya buah2
yg pling best bnya pokok manggaaa.....hehehe.

Kenangan Puasa d asrama.!!.

sunguh mncabr lah org blang hehehe
1bln puasa 3kali sak makan shur huhuhu
yg slbhnya 2 x bngun mls mhu naik trun tnga g kntin
shur kmi jam 12 tgh mlm sblm tdor hehehe.
pas 2 tgh2 hari muka x lrat sdh
hehehe...
time 2 bazar rasa2nya x u kami cz jauh mhu kluar bndar
sb2 n ahad ja lah 2 pun law rjin kluar heheh.cian2
time2 amali lagi d bulan puasa adehh
mang sengsara.
ingt lagi time anis time gliran kmpulan kmi yg kena wat amali
smpai mhu buka puasa baru hbis projek huhuhu
punya lah pnattt...blik kelas pun x sdh bkasut sakit kaki punya pasal
hehehe...dugaan2:-)

Kenangan berpuasa d bangku sekolah!!

knangan berpuasa d bngu sekolah hehehe
law d ingt2 balik mang lucu
anis ingt lagi time pulang sek ma kwan2 hehehe
tmpt utama yg akan d kunjungi labry
konok2nya bdk rjin lah ni
wat kerja sek sama2 hehehe
time dalam perjalan 2 anis n satu kwan anis ni singh d kedai roti
mang time 2 kmi x blh puasa pun...lapr punya pasal jadi singhlah
x sangka plk time kmi mkn dlm 2 ada plk bdk laki klas kmi limpas kdai 2
heheh..cpt2 kmi mgelak pi tertgk jga hehehe.
malaunya....!!!!.

heheh..knangan puasa krang cmna plk??
msti ada crita best kn time2 bulan puasa ni heheh
apa2 pun knangan puasa 2 satu knangan yg pling manis
bulan puasa jga lah detik manis bagi anis
tsimpan satu memory yg anis xkn lupakan smpai bila2
detik''PERKENALANQU''heheh..


~~>::..SELAMAT BERPUASA..::<~~



















1 comment: