Thursday, December 15, 2011

allah maha mengetauhi

assalamualaikum warga blog..
lamanya tak singgah di blog sendri hehehe..
skrang ni baru ada masa mau wat coretan dlm blog ni

dulu anis penah terfikir
law sudah besar anis mau jadi cm siti nurhaliza...
hehehe..pndai menyayi ctik bergaya lagi...
konon-konok lah
tapi menjadi seseorang yg bukan diri kita
sebenarnya bukan mudah
lebih baik kita jadi diri kita sendiri kn..
kan setiap kejadian ada kelebihan yg TUHAN kurniakan..

dalam kehidupan kita ini sering kali diberi pelbagai pilihan..
untuk memilih perjalanan hidup.
selalu saja kita terasa ada kesilapan dalam mencari sesuatu yang di inginkn
kadang-kadang kita selalu salah membuat perhitungan 
sehingga kita terasa bersalah dan derita atas sesuatu pilihan kita sendiri emmm...

tidak mungkin kan kita boleh undurkan kembali masa 
dan membuat kembali pilihan yang terbaik???
seolah-olah kita mampu untuk mencorakan sesuatu dengan kemahuan kita.

semua orang pernah melakukan kesilapan masa lalu..
kadang-kadang kesilapan dalam memilih satu keputusan yang berat
apa yang penting menyedari kesilapan i2 lebih baik
dari mencari kesilapan orang lain..

manusia mungkin menghadapi berbagai macam kesulitan
namun..apapun kesulitan yakinlah kepada ALLAH SWT
dan berfikirlah bahawa ALLAH menguji  kita dengan sesuatu yang kita kerjakan
dan fikirkan dalam hidup di dunia ini..
manusia yg takutkan realiti 
umpama seseorang yang tiada pegangan diri dalam megejar impain
hadapilah satu suratan keatas kita dengan merelakan jiwa yang tenang.
janganlah di tngisi perpisahan dan kegagalan bercinta 
kerana pada hakikatnya jodoh itu bukan ditangan manusia..
atas kasih sayang tuhan aku dan kau bertemu
dan atas kasih sayag tuhan juga kita di pisahkan..


"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."















Friday, October 28, 2011

sekadar renungan

salmm wat semua wrga blog..(^__^)
hari ni anis x tau mhu isi cta apa dalm blog ni..
jadi bila anis baca-baca artikel dalam laman iluvislam.com
anis tertarik nak kongsikan artikel yg btajuk"SEDIH BUKAN JALAN PENYELESAIAN"
emm..cm menrik kn tajuk 2,cm kena2 ja dalm hati hehehe
jadi law ada masa 2 sudih2 lah baca artikel ni ok..
selamat membaca..(^__*)




 Dunia ini penuh dengan cabaran dan pancaroba. Walau sepahit mana sekalipun, hidup perlu di teruskan selagi hayat di kandung badan.
Jika hari ini kita susah, usah merungut kerana ada yang kehidupannya kurang bernasib baik dari kita. Jangan kita memandang orang yang berada di atas, kelak kita sendiri yang akan binasa kerana terlalu menginginkan hidup yang mewah.
Tetapi pandang orang yang berada di bawah kita dengan penuh hikmah kerana ia akan menjadikan kita lebih bersyukur kerana kehidupan kita lebih baik dari orang lain.
Allah S.W.T berkuasa ke atas hamba-hambanya. Allah S.W.T maha bijaksana dalam mengatur yang terbaik untuk hamba-hambanya. Kita sebagai manusia jangan mudah berputus asa dalam memohon keampunan dan pertolongan dari-Nya.
Anggap musibah yang melanda sebagai ujian kerana Allah sedang menguji keimanan dan ketaqwaan hamba-hambanya.
Allah S.W.T berfirman :
"Dan sungguh akan kami  berikan cubaan kepadamu dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah-buahan.Dan berikanlah khabar gembira kepada orang-orang yang bersabar". (Al- Baqarah : 155)
Hadapi musibah itu dengan hati yang tenang dan redha. Jangan kita mudah berputus asa dan bersedih setiap hari mengenangkan nasib. Musibah yang menimpa kita itu akan menjadikan kita kuat dan matang. Ujian yang Allah berikan juga akan mendidik kita untuk mendekatkan Diri kepada yang maha esa.
Mungkin salami ini kita lalai dalam mengingatinya. Dengan ujian yang melanda, akan membuatkan kita dekat kepada-Nya dengan berdoa dan kembali kepada jalan yang diredhai.
Berdoalah kepada Allah S.W.T. Sesungguhnya doa itu adalah senjata bagi orang mukmin.
Firman Allah S.W.T :
"Berdoalah kamu kepada-Ku nescaya aku perkenankan doa kamu". (Al- Mukmin : 60)
Jangan terlalu bersedih atas musibah yang melanda kerana apabila Allah menguji hambanya, itu bermakna Allah sayang kepada hambanya. Kuatkan hati dan bangkit bangun dari kesedihan kerana dengan bersedih tidak dapat menyelasaikan masalah. Katakan lah pada diri "masih ada hari esok untuk aku".
Jadi, bangkit lah untuk menjadi lebih kuat dan terus kan hidup ini dengan membuat sesuatu yang terbaik.
Walau apa pun ujian yang melanda, ingatlah bahawa Allah S.W.T sentiasa bersama kita selagi kita ingat kepada-Nya. Kita tidak pernah keseorangan dalam kehidupan ini kerana Allah itu dekat dengan kita. Dekatkan lah diri kita kepada Allah dengan mendirikian solat dan berzikir. Cari teman untuk berkongsi masalah.
Ikhlaskan hati dan redha dalam menghadapi musibah itu akan menjadikan kita tenang. Renungkan kembali, mungkin musibah yang melanda adalah kifarah dosa kita yang lalu. TEKAD UNTUK TIDAK MENGULANGINYA.
Bersabar dalam menghadapi musibah, itu adalah yang terbaik. Jangan terburu-buru membuat sesuatu yang boleh memudaratkan diri sendiri. Isi masa yang terluang dengan perkara yang berfaedah seperti bersukan, membaca buku-buku motivasi, solat sunat dan bertadarus. Semua ini akan membuatkan kita lupa pada masalah yang sedang kita hadapi.
Jangan berputus asa dalam memohon rahmat dan keampunan Allah S.W.T. Jangan biarkan hidup hancur akibat tidak sabar, Keluarga akan hancur akibat emosi yang berpanjangan dan pekerjaan menjadi kacau akibat tidak pandai mengatur.

Monday, October 24, 2011

kepinGin VS terinGin


mendung x bererti hujan..
cm lagu ""ella"" pulak kn heheheeh
pi hujan sdh d sini
hujan lari-lari bilang "cikgu Nordin" time sek2 dulu
sekejap-sekejap hujan..sekejap2 brenti lagi
ingat lagi time2 sek..law time kelas geo sdh smgat
smua muka ceria..sedih pun blh btukar jadi ceria
cz ckgunya best lucu2..
x membosankan...cepat ja.msuk d otak.
alala..lari tjuk lah pulaknya hehehee..




cuaca hari ni mang x mnentu
kemarin pun cm ni jga skejap2 hujan
pas 2 pans lagi blik...
dah msuk musim tngkuju lah katakan
jadi beingat2 lah bawa pyung law mahu kluar umah 2 ya....
nti time jalan2 hujan pulak
x pasal2 balik umah basah kuyup
pi bnya yg mgeluh law hujan..
law panas terik lagi lah rmai yg mgeluh huhuuhu
i2 lah sbgian sifat manusia

musim hujan cm gini ni
biasanya perut pun kuat sangat rasa lapar
sekejap ja lapar lagi..
maka cm baru sak tadi pas mkana..lapar lagi blik
haiiyaaa heheheh...
teringinnya mau makan ''KFC'' 
rasanya cm lama sudah x masuk kfc ni hehehehe
ada cpa2 mau belanja anis ka???heheheh
 

 pas 2 pgin juga mau makn aiscream ''McDonald''
~yamm..yamm.~
kalau lah ada MCD di tawau kn best..
ni mau g lagi jauh2 law mhu rasa MCD
kdang2 terpaksa oder ma ''adik endutku'' 
law mau blik tawau...smpai umah sejuk sdh alalalla 
x best lah sdh rasanya...


tingginya lah selera hari ni heheheh
lagi2 bulan tua ni...dpt ka mau mkn ni semua??
hokhokoh~ 


naik lagi lah berat badan law makn trus ni
x lama mau join sdh ni ''the biggest loser''
ahhhh..!!!!tidakk hehehe..
 

pas lunch ni rasa cm mengantoklah pulak..
kena-kena lagi cuaca sjuk dalam pejabat ni aduiii
cm mau balik tdor sak rasanya



ok lah...
anis nak smbung wat kerja lagi ni..
asyik lyan blog sak
kerja nti x siap-siap pulak
kena toceh lagi ma bigbos
hehehe...
have a nice day u all


sembang2 petang lah sangat (~__^)

hai warga blog.
assaLamualaikum..(x jawap bosa 2 ^_*)
sblm pulang kerja anis mau update blog dlu
pi x thu mau kongsi story apa..

hari ni anis kluar lunch ma kwan ''sessy nieza''
bulan2 tua ni kmi just makan gerai2 sak
pi sedap sangat..smua jenis mkanan ada
bepatutan lagi harga dia heheh..
punya lah susah cri parking
dah lah lapar gila time 2
parking lagi susah dapt eee...geramnya!!
last2 pusing akhirnya jmpa jga

lagi pun wat apa mau makan d tempat2 mhal
law ada tmpat yg murah bersh n berpatutan
jimat lagi rasa n cara masakkan pun hmpir sama ja pun..

hari ni x smpat sediakan bekal
terlmbat bngun heheheh
jadi x smpat mau wat menu bekal
smlm anis tdor lewat
cz anis tgk cta korea ''BOYS OVER FLOWERS''
best sangat cita 2..
bulang2 kali tgk pun anis x bosan hehehe
apa lagi law tgk cita 2 sndri2
cepat btl tsntuh jiwa..
pantang sedih2 sikit
anis pun ikut sedih lah jga huhuhuhu
membyang pulak ais yg dalam cita 2 ngee weak~
heheheh...over lah pulak kn??(^___^)


kerja anis hari betul2 membosankan
bnya borang yg perlu anis isi n siapkan
penat tangan tauu...
pi apa blh wat lah dah mang kerja ansi kn 
x blh lah mgeluh..

ok lah x blh cita banya-banya
mau besiap2 sdh ni balik kerja
(^__*)




Friday, October 21, 2011

::haNcur hatiKu::

'' Hancur hati ku mengenang
dikau...
menjadi keping-keping
setelah kau pergi..

tinggalkan kasih sayang
yang pernah singgah
antara kita..
masihkah ada sayang itu..

memang salah ku..yang tak pernah
bisa...
meninggalkan dirinya utk 
bsama kamu

walaupuntus trus bsama kan
ada hati yang kan terluka
dan ku thu kau tak mau

sekali lagi..
maafkan lah..kerna aku
cinta kau dan dia..
maafkan lah ku tak biasa
tinggalkan dirinya...

mungkin tak mungkin tuk terus bsama
jalani semua cinta yang telah di jalani..
tapi bila itu yang kau
fikir yang terbaik utk mu..

sekali lagi maafkanlah..
kerna aku..
cinta kau dan dia
maafkan lah ku tak biasa
tinggalkan dirinya...

simpan sisa-sisa cerita
cinta berdua
wlau tak tersisa
cerita cinta berdua''
lalalal...

HABIS sudah heheeh
tepuk lah tngan ya
penat anis nyi 
hokhokhok:-)


 P/s:-ni bukan story just lirik lagu sak ok hehehe..
trasa cm mahu nyi sak
jwang pun jwang lah
pi anis suka ni lagu..tidak ada kena mgena ma cpa2
mahu pun yg msh hdup atau pun yg sdh tiada(^__*)



Thursday, October 20, 2011

my_friday

salam jumaat pren..^__6
sjuknya cuaca hari ni
hujan manja2 org ckp d hari jumaat ni hehehe..
pi best jga lah cuaca hari ni
best u tdor ngee~ hehehe,
ansi pun cm mau2 sdh ni tdor nsib lah kerja...
law tak...dari tadi lagi kali tertidor:-P

menu bekal anis hari ni nasik gerang tempeh n tlor masin
yamm..yamm(^__^)...tQ mak cz x jemu2 siapkan bekal u ank mu ni muahh
love u

hari ni msuk pjbat sak smua mood tak ok
hbis kena toceh kali ma c "nobita''
eeee....
pi yg x bestnya plak anis yg kena tahinya..!!!!
mang x suka btl lah..
law iya pun mrah ma "bos"
jgn lah anis pun kena huhuhu..
emm..sbar sak lah tkut anis mau mlwan ma "giant"
bdiam lebh baik..

pning kepala Oo...wat kerja
isi borang itu..isi borang ini aduuuhaiii
kena2 lagi bos yg kuat membabel
skit2 bckap time kita jwap tel pun bckp
baccat btl lah...x thu suara cpa sdh mau d dengar

pi kdang2 bos anis ni ok jga hehehe
dtang lambat pun cool ja dia,
pi kdekut banya bukan sikit ya hahaha
jahatnya lah...;-)


ok lah..
habis sdh cita x tahu sdh mau cita apa hehe
anis mau smbung wat kerja dlu..
^__^







Monday, October 3, 2011

::.Jangan Sesekali Kamu.::

Jangan sesekali kamu bersikap kejam memberikan harapan pada seseorang itu lalu dia jatuh cinta sedangkan diri kamu tidak mencintainya.
Jangan sesekali kamu hadir dalam hidup seseorang kalau ia hanya kamu rasakan akan menghancurkan perasaanya.
Jangan sesekali kamu menatap tepat di matanya jika semua yang kamu lakukan hanya kepalsuan belaka.
Jangan sesekali kamu mengambil berat ke atas dirinya terlalu berlebihan hanya kerana sekadar simpati kelak bimbang dirinya menaruh hati padamu.
Jangan sesekali diri kamu mengatakan "aku cinta padamu" sedangkan di dalam hatimu hanya nafsu yang bertakhta.
Jangan sesekali kamu tertarik pada seseorang kerana paras rupanya, sebab keelokan paras dapat menyesatkan kita.
Jangan sesekali kamu tertarik pada kekayaannya, kerana segala kekayaan akan lenyap dan musnah.
Tertariklah pada seseorang yang beriman dan beramal soleh dan ia dapat membuatmu tersenyum. Hanya senyuman ikhlas hadir dari orang beriman yang dapat memberi hari-harimu yang gelap menjadi cerah.
Hati orang yang soleh itu mudah dan senang untuk menerima cahaya dari Ilahi, kerana mereka sentiasa takut akan azab Allah dan cinta kepada Allah...
Namun..
Hati orang yang berdosa itu susah dan payah untuk menerima cahaya dari Ilahi, kerana mereka sentiasa gembira dengan nikmat dunia dan lupa pada-NYA...


Monday, September 19, 2011

ceritera Qu

god mning pren...
mulakan hari mu dgn snyuman yg paling ceria(^____6)
x thu mhu buka topik apa hari ni bah emm..
pi x pa lah yg pting asal update blog je hehehe

prasan x best lah hari ni..
bdebar2 dari tadi..x thu lah knpa huhuhu,
prasan ni cm x sdpa lah d rasa.
pi mkin ni prasan anis sak kali kn??tlmpau bnya fkir kali hehehe
tapi apa-apa pun..
smoga hari ni baik2 ja lah smuanya n smoga hari ni
x ada yg x baik d tgk eeee...

hari ni anis trun kerja awl skit dari hari2 yg sblmnya
ada pningktan lah katakn..biasa anis smpai buka sdh pjbat
pi hari ni anis plk yg tngu org buka pjabt emm heheh.
sarapan mu smpat mkn d umah msakan mama lagi
sedapp...tQ mom watkan ank mu ni sarapan pagi2
wlaupun kdang2 x smpat mhu mkn:))

baju merh bunga2 tdung merah polos
hehehe...fsyen u hari ni
bntai sak lah wlaupun x cntik

apa2 pun smoga hari ni adalah hari yg pling baik
dari hari2 sblmnya
x blh update bnya2 nti kerja x siap pulak
x smpt lagi lunch hehehe..





Monday, September 12, 2011

update BLOG...!!!

lamanya x buka bloggg....
haiyahhhh...hmpir sbln lbh sdh kali hehehe
x ingt sdh org blog ni ngee...
(trep2 d knal lagi aku ngee hehehe:-p)
anis pun skit2 sdh lupa pswod blog 
emm.apa blh wat lah bnya kerja mhu wat
bzy lah katakan hehehe..x smpat update blog

sempat lagi bah kn wish hari raya ni?..msh suasana raya jga ni
selamt hari raya lah wat wrga blog
jemput2 lah dtang umah ya..pi x sdh kuih2 hbis ngee~

raya anis thn ni cm biasa2 ja
sama cm thn2 sblmnya biasa2 ja
x bnya wat psiapan...
kuih pun d umah semua main oder ja
x masa semua mhu wat kuih..
baju raya pun satu ja yg smpt jahit
yg lain 2 blkang2 lah baru d jhat huhuhuu
spa sruh lambt hntr kain hehehe

rasa2nya thn ni pun x bnya rumah yg anis g
umah kwan2 ja lah yg rpat2
umah2 fmly pun thn ni anis x ikut g braya
dudk umah ja tngu tamu lah katakan ngee....

pi apa pun syukur alhamdulillah..
selamt jga kita mjalani ibadah puasa hehehehe
pi yg x best bnya lagi kena ganti puasa thn ni huhuhu..

ok lah...anis ada kerja mhu wat
x blh cta bnya2 nti bos mrh x siap kerja heheehe

SELAMAT HARI RAYA....^___^














Tuesday, August 9, 2011

kenangan bulan puasaQu

asQum wat warga blog...
n selamt barpuasa heheh.smoga puasa thn ni akan 
lebh bermakna 
dan smoga jga amalan kita akan d terima

bila sebut sak bulan puasa ni...
msti bnya knangan yang korang simpan kan??
x kira lah knangan manis mahu pun kangan pahit.
yg pting knangan 2 x akan pnah d lupakan heheh.

cm anis bnya knangan yg tsimpan d bulan2 puasa ni..
bila msuk ja bulan ramadhan msti d ingt smua knangan 2
x thu mhu cta yg mana satu dulu.

Kenangan Puasa d kmpung..!!

puasa thn 2004 anis berpuasa d kmpuang
jauh dari fmly..anis puasa dgn atuk n nenek anis
biasalah bila time2 puasa jauh lagi dri fmly mstilah sdh kn
pi sronok jga puasa dgn fmly2 yg ada d kmpung
yg jrang2 d jumpa.bila time berbuka mcm2 kuih yg ada
yam2...hehhe
trwih pun full cz umah dekat ja dgn msjid,g pun atuk imam d kmpung 2.
bila hbis waktu trwin remaja2 kmpung bzy wat latihan nsyid
u pertndingan yg d adakan slepas raya
sronok tgk drang latihan.

pling anis x blh lupa time waktu siang
kena pgi kbun sram tnaman huhuhu..
tlong atuk n nenek
time2 puasa lagi 2 huhuhu pnat...pi sronok bnya buah2
yg pling best bnya pokok manggaaa.....hehehe.

Kenangan Puasa d asrama.!!.

sunguh mncabr lah org blang hehehe
1bln puasa 3kali sak makan shur huhuhu
yg slbhnya 2 x bngun mls mhu naik trun tnga g kntin
shur kmi jam 12 tgh mlm sblm tdor hehehe.
pas 2 tgh2 hari muka x lrat sdh
hehehe...
time 2 bazar rasa2nya x u kami cz jauh mhu kluar bndar
sb2 n ahad ja lah 2 pun law rjin kluar heheh.cian2
time2 amali lagi d bulan puasa adehh
mang sengsara.
ingt lagi time anis time gliran kmpulan kmi yg kena wat amali
smpai mhu buka puasa baru hbis projek huhuhu
punya lah pnattt...blik kelas pun x sdh bkasut sakit kaki punya pasal
hehehe...dugaan2:-)

Kenangan berpuasa d bangku sekolah!!

knangan berpuasa d bngu sekolah hehehe
law d ingt2 balik mang lucu
anis ingt lagi time pulang sek ma kwan2 hehehe
tmpt utama yg akan d kunjungi labry
konok2nya bdk rjin lah ni
wat kerja sek sama2 hehehe
time dalam perjalan 2 anis n satu kwan anis ni singh d kedai roti
mang time 2 kmi x blh puasa pun...lapr punya pasal jadi singhlah
x sangka plk time kmi mkn dlm 2 ada plk bdk laki klas kmi limpas kdai 2
heheh..cpt2 kmi mgelak pi tertgk jga hehehe.
malaunya....!!!!.

heheh..knangan puasa krang cmna plk??
msti ada crita best kn time2 bulan puasa ni heheh
apa2 pun knangan puasa 2 satu knangan yg pling manis
bulan puasa jga lah detik manis bagi anis
tsimpan satu memory yg anis xkn lupakan smpai bila2
detik''PERKENALANQU''heheh..


~~>::..SELAMAT BERPUASA..::<~~



















Sunday, July 10, 2011

Holidays with my bff

emmm...salam wat satu malaysia
akhirnya tbuka jga blog ku ni huhuhu..
lamanya bfikir paswod ni blog blh2nya lah lupa aduiii
nsb baik jga ingt law tidak na...x lah blh update blog lagi.

malam ni anis mhu kongsi pgalaman bercuti ma kwan2 d kL
x sangka dpt jga kmi holiday sama2 wlaupun x smua yg join holiday 2..
pi apa pun mang bgia...skali skala g bcuti ma kwan2
hlang smua mslah yg timbul
tlepas smua tkana yg tkumpul slama ini hehehh..

bila d ingt2 balik glagat kwan2 time d sana mang myeronokan
smua bnda jadi bahan ktawa...bahasa pun pndai btkar sndri
trasa jga khidupan org bndar KL ni cmna...
pling myeramkan time mhu mlintas jaln raya aduiii
punyalah sush mhu mlintas jalan heheehh...
paksa blari2 mlintas lucu2....
kluar pagi balik tgh mlm 
shoping punya pasal smua tmpt d msuk...
biar pun pnat tapi mang puas hati..

ni antara pix2 kmi d sana
jom kita tgk heheh:-)





nilah antara gmbar genk2 anis g bcuti2....
bjlan dari pagi ke malm mang pnat huhhuhu
pi hpy...biar sakit2 kaki msh jaga mhu bjaln heheh.



merasa jga kmi mnaiki LRT..
smpat lagi bgmbr2 heheh





gmbr ni plk time mhu g ICT...
pi myingah plk gi sunway pyramid..
heheeh...sunway pyramid mang ctik...
ukiran2 bngunanya mgigatkan anis sal sejarah dlu2 heheh
bgaikan d mesir sak d rasa heheh
mang bgiaaa...







ICT time...hehehe


rindunya ma kwan2...heeheh
sogo jga tmpt psingahan rehat heheh...
muka pnat smuanya...pi snyuman sntiasa d ukir







gnting salah satu destinasi yg msti di kunjungi heheh
biar pun berbaris pjang nekad jga mhu msuk
mang sjuk n ctik pi cygnya time kmi smpai sana hjuna plk trun huhuhu
x dpt ronda2 smua tmpt..





manga mask makn ma pulut santan...
sedap jga..
1st time rasa makan ni heheh

ok dlu lah..anis mhu bobok dlu
ni ja yg anis dpt cta mlm ni
gtok sdh...sok mhu kerja lagi hehe

wat my genk2 smua...thn dpan tentukan destinasi kita d mana k
law blh biar lah jauh dari bndar
baru lah best.. mat malm

Saturday, May 21, 2011

ceLoteh Qu

emm..apa mhu disurhat ni ya mlm ni???
cm x pa2 mhu d cta ni
pi anis mhu jaga update blog..
rasanya lama sdh ni x update blog..

x lama g msuk bulan 6...
x d rasa cpatnya masa 2 blalu..
dan x lama g aku akn jejak kan kaki ku lagi ke TAWAU
huhuhu...
rasanya cm mls mhu blik heheeh
dan x lama lagi aku dan genk2 yg lain akn
mjejakkan kaki ke KL plk heheheh..
x sbr rasanya mhu tngu saat i2.
bbulan2 kami rncang mhu g bcuti sama2
harap2 lah x yg mghlang pjalanan kmi nti..

detik jam 2.00 pagi
smua sdh terlena d buai mimpi
tapi aku..????
mata msh trang mderang mghdap laptop
x thu knpa mlm ni sushnya mata mhu tutup emmm..
teringt sesorang mkin kn???heheh ngee

emm,kmrin dlam pjalan plang dari kerja
tanpa ku sedari jari kaki manis ku upanya bdarah
aduiii...boleh2nya aku x sedar jari kaku ku bdrah hehhe...
x thu apalah yg kena dgn jari kaki ku 2
tiba2 bdrah sdh...

emm..rasa2nya ni ja lah anis mhu coretkan mlm ni
heheh..x thu sdh apa mhu d cta. ~_^











Monday, May 9, 2011

keLuh keSah

keluhan..keluhan..huhhuhu
aduiii..knpa dgn aku ni???
hari ni ja bnya kli kena mrh huhuhu
serba x kena kerja anis hari ni
ada ja yg salah..

semua kerja yang anis wat
ada ja x kena...
kena2 lagi bila bos sdh yang mnegur kerja anis
apa yg d fikran pun anis x thu
cm jiwa kcau sak hari ni bah...

hari ni ja cm 10 kali anis print out kerja
yang perlu d wat pembetulan.
law sekali ja x pa lah
ni bkali2 plk..skit2 kena pngil masuk blik
sal send kerja sak
msti ada ja nama anis d sebut huhhuhuhu...
bncinya..!!!!!!!!!!

pas 2 last2 minit jga baru mhu sruh anis wat pembetulan
time kita bzy bsiap2...bkemas2 mhu blik
time 2 jga bzy membagi kerja
x sempat kita mhu bctik2 hehehe
sampai x sedar sdh anis TERlawan tadi
geram btl anis hehehe
awl2 tadi x mhu bagi kerja
last2 minit jga baru minta wat pembetulan
pi apa blh wat lah sdh namanya kerja
wat sak lah kn huhuhu~~

pi x pa lah...
namanya jaga mhu maju dan bjaya kn
msti ada salah
x blh lah btl smuanya kn??
jadikn teguran sebagai membina kerjaya
dan perbaiki kesilapan yang telah belaku




Saturday, May 7, 2011

~Happy mommy Day~

assalamualaikum wat wrga blok..
n selamt menyambut hari ibu
wat smua2 ibu2 d seluruh dunia...
tnpa ibu cpa lah kita ni..

dan wat my mom yg d cygi
selamt hari ibu...
terima kasih cz mlahrikn anis d dunia ni..
sesungguhnya x tbls jasa mu yang telh kau curahkan
u anak2 mu..
doa ank2 mu akan sentiasa berada u mu mOm..
anis mintk maaf cz x dpt plang u smbut hari ibu bersama2
but..im still loveing n rmember u mOm...
<3..muahhh...<3






 hargailah ibu anda..kerana ibu adalah segala2nya
wat kita..tnpa ibu cpa lah kita.
ingt lagi pesan beliau anis u kami adik bradik
buat lah apa yg ibu mu sruh dlu baru wat yg beliau sruh
utamankan lah ibu mu dari ayah mu...
syangi lah ibu mu seperti mana ibu mu myangi mu di waktu kecil

love u mak...:'(
i muss u so much...







Thursday, May 5, 2011

..apa maHu wat..???

salam..satu malaysia wat smua warga blog..
lama rasanya anis x update blog anis ni..
rindu plk rasanya
rasa cm keko pun ada sdh ni mhu mengupdate blog heheh..

cepatnya masa blalu...
skrang msuk bulan lima sdh...
x trasa dunia ni smakin cepat berputar
x lama mjelang sdh bulan puasa...
hehehe..

entah knpa semakin hari aku smakin mls mkn huhhuhu
rsaunya hati ku...mkin mgurus lah law cm gini ni..
btl2 anis x slera mhu mkn...
cpt btl trasa knyang...
paksa mhu mkn ubat nafsu mkn law cm gini
msti bnya tnya mama ku ni law aku blik
krus hehehe..

yg kin heranya..
law tgh mlm pndai plk dtang 2 sakit prut
heheh..aduiii,
mengangu tdor ku sak law mlm2 sakit prut heheeh
pi mkin msuk angin cz mls mkn kn hehehe

x lama lagi mhu blik twau emmm..
cm mhu x mhu ja ni blik hehehe
pi apa blh watlah abg mhu kwin plk heheh
jadi mstilah blik kn...g pun rindu sdh ma mama anis
lama x jmpa heheh
rindu ma kwan2 lagi...
hehehe..lama rasanya x lepak2 sama..
cm bnya btl sdh cerita anis yg mahu d kongsi ma drang ni

bah..k lah rasa2nya ni ja anis mhu coretkan d blog anis
ada masa anis update lagi..
mgntok sdh plk...
hehhee


 



Monday, May 2, 2011

~cUti yG memBosaN kaN~

hari mggu mjelang tiba...
bosannya......duduk umah sndri2.
x kwan mhu d bawh bcita huhuhu...
cti pajang..smua org blik kmpung bcti
tapi aku msh d sini sndri2 hehehe...

apa2 pun..anis mhu ucpkan slamt hari pkerja
wat smua yg bkerja heheh
slamt bcuti...

smlm anis x dpt tdor huhuhu
x thu knpa prut ni tiba2 mrgam smlm aduiii
sakitnya....TUHAN ja yg tahu hehehe
sdhlah sndri2 d umah
sakit lagi tiba2 dtang...
cian..cian..cian...

sdh dua hari hp ku snyi
x bnyi2 pun...msg x cling pun x
rosak kli ya hp ku...
tau mkin x d ingt sdh aku ngee
huhuhuh....

sunyi..sunyi..sunyi....







Saturday, April 9, 2011

~seJuta ciNta c aNis~




''Sudah...memang sudaH..
perjaLanaN ciNta beRakHir suDah...
 EnGkaU perGi tuk seLamaNya...tuK seLamaNya...
mUnGkiN kiNi suDah surataN...
eNGkaU daN diriKu..
x Bisa brsaMa...
 mUnGkiN kiNi suDaH surataN..
sUdaH surataN....
jaNGan...kaU perGi utk mNinGaLkaN aKu...
 aKu..disiNi dGn sejUta ciNta untk Mu...
 jGn..kaU perGi utk meLupakaN akU..
 akU meNaGis kerNa hiDuP taNpa diriMu...''

lalaal...sDhnya laGu ni huhuhu...
time bosan2 dngar lagu jwang mang best hehehe
harp2...x yg trasa ma ni laGu k...:-)

Wednesday, April 6, 2011

PepataH bekata..????



Masa BerJaLaN terLalu LamBat BaGi MeReKa yG meNunGGu...
TerLaLU paNtas baGi mereKa yG taKUt...
terLaLU paNjanG baGi meReka yG berDUka..
terLaLU peNdek baGi meReKa yG geMbira.....
tEtapi uNtuk meReka yG hiDup maSa aDaLah aBaDi jaM berLaLU DebUnGa mati
Hari-haRi naN barU,
Cara-cara BaRu LeNyap DaN CiNta tetap aBaDi seLamaNya...

Monday, April 4, 2011

~riNdu yG x terUbat~

salam semua warga blog....
lamanya anis x update blog...mlm ni baru ada ksempatan
layanzz blog anis....

akhirnya dpat jga anis blik tawau
wlaupun skejap skurang2nya anis dpat jmpa ma my mom...
dpt jmpa kwan2..jmpa my room hehehehe
trubat jga rindu anis mhu tdor dlm blik anis sndiri heheh
dan yg pling pting anis dpt tgk org baru d umah hehehe
anak buah yg 1st n cucuk 1st wat my mom heheeh

1 hari d twau mang x ckup rasanya...
pi apa blh wat lah cti x huhuhu.
tpancar kgembiran d wajah my mom dpat cucuk yg 1st
comelnya.... cm anis x mhu ja blik pas tgk baby
cm anis pun trasa jga mhu ada baby sendri hehehe:-P
x sangka plak anis jadi mcik sdh upnya hehe..
x lama g ada sdh yg bsing2 d umah hehehe...
x sabar mhu tgk baby 2 besar.

x di rasa masa 2 cepat btl bjaln..
x puas bjlan ma kwan2
blm habis tubat g rindu anis ma mama
tiba sdh masanya anis balik huhuhu...
beratnya hati mhu jln...mhu tinglkan mama d umah
tambah bert hati anis mhu gerak pulang bila mama anis menghlang
anis pulang mlm 2..mnitis air mata anis bila mama memluk anis
trasa btl anis mama tidak mrelakn anis jalan huhuhuhu:'(
x brenti2 mama anis mencium pipi anis sblm jlan...
dpat anis rasakan krinduan seorg ibu wat anknya...

mOm....mafkan ank mu cz x blh tingl lama d umah bersama mu
 demi tugas anis,anis tpksa jga blik huhuu :(
law ikutkan hati mang anis mhu tingl lama d umah
x tubat rindu anis mhu bmanja2 ma my mom
pi apa blh wat lah....kerja anis x mengizinkn anis tingl lama d twau
apa pun anis bsyukur cz dpat jmpa my mom wlaupun skjap:'(
i love u mom.....

dlu...anis bert hati sang2 mhu blik twau..
law blh mang x mhu blik..
pi demi krinduan ma org2 twau ma mama anis,kwan2
anis pujuk hati u plang kampung halaman hehehe...

apa2 pun...anis rinduuuukn smua yg myangi anis
ada jdoh inshallah anis akn blik twau lagi..

~~love u all~~

^_^













Wednesday, March 23, 2011

Hari maLanG Qu

hello wat semuanya...
mlm ni anis mhu wat catatan lagi..
hari ni kisah anis hari malang ku huhuhu

semalam...kira2 dekat jam 12 anis baru mula mhu lelapkan mata pas online
ingtkan semalam mhu tdor dgn selesa..
pi..kesakitan plk yg anis dapat huhuhu~~

x tahu dari mana lipan 2 dtang pun anis x thu..
 anis mhu bobok sdh mlm 2
tarik selimut sudah ni...
tiba2 ada plk benda yang mengigit tngan anis

anis pun apa lagi tkejut lah..
sakit plk gigitan 2 smlm..
trus anis bngun blik dan si hidup lampu
mhu thu apa yg mengigt anis??
ermm...lipan rupnya

anis mhu bnuh lipan 2 pi x sempat plk cz laju btl lipan 2 lari x thu lari ke mana
yg anis tahu tangan anis bdrah sdh d gigit lipan 2 huhu.
sakitnya tuhan sak yg tahu..anis pun trus sapu ubat gamat d tmpt gigitan lipan 2
10 minit pas d gigit 2,tngan anis mula sdh bengkak2..bdenyut2 ja tngan anis..
habis merh semua tngan anis dari hjung jari smpai lah ke siku

makin lama mkin sakit anis rasanya tngan anis..
x tahn sdh rasanya...mhu ngis sak anis d watnya
anis pun trus tel mama mgadu sakit hhuhu~~
pi apa yg mama anis blh wat kn jauh plknya 2

bila sdh x tahn betul sdh anis cll abg ipar anis
mtk hntar g hspital tgh2 mlm...
time dlm kreta pun bgegar2 sak bdan anis thn sakit
x tetahan rasanya sakitnya 2..
nsib baik abg ipar anis x kerja mlm time 2
law x mang tanggung sakit lah smapi sbuh

smpai sak d hospital...
trus anis d bawa msuk dlm blik kcemasa
yang anis pling takut sekali time kena inject 2..
aduiii....bila sebut sak sal inject mglir trus air mata anis huhuhuhu..
anis pling tkt lah kena inject,mang x suka...

pi mhu x mahu tpksa juga kena inject law x na...menahan sakit lah sampi sbuh
3 kali anis kena inject smlm..huhuhuhu sakitnya lah smpai x sedar sdh anis tpgang doctor 2 smlm
..bengkaknya 2 kin takut sak
cm mhu mletup sdh anis rasa tngan 2

yang pling myedihkan tangan kiri anis lagi yg kena gigt lipan 2
tngan ya mnulis lagi 2...
pas ni cti lah anis jadi PA bos law cm gi ni..x blh mhu wat catatan temu janji bos
pi o9 msh juga lancar biar tangn bengkak2 hehehe...

mama anis pun rsau sdh bila dngar kbar anis ni..
trus d sruh blik hehehe...baru sak smlm rncang mhu puasa bsoknya
last2 x jadi lah plk....

emmm...harap2 tngan anis cept sembuh
jadi blh kerja blik...x sngup sdh mhu tngung sakit ni







Tuesday, March 22, 2011

peNat pi Happy

fuhhhh....hehehe,baru dapt rehat ni
emm hari ni anis penat sangat2...
bnya btl kerja mhu d siapkn huhuhu
smua kalang kabut d ofis,mana mhu urus temu janji bos lagi
mhu siapkan surat2 lagi...
mana g mhu urus oder2 dari kem aduiii...
fax sana..fax sini hehhee

pi alhamdulilah..smua kerja yg anis d tgaskn buat
sdh anis siapkan hehehe...
wlaupun penat pi best jga lah..
kerja dgn kcerian dgn glagat2 yg mcm2 dlm ofis 2 heheheh...

bzy punya bzy tup2...hbs sdh waktu kerja
x trasa waktu kerja 2 blalu.
nsib baik jga sempt mkn tgh hati tadi
jadi mlm x lah mkn sdh heheh
diet lah katakn ngee~~

malam ni cuaca d tmpt anis sejuk sikit
cz hujan lagi..pi x lah kuat sangt.
hujan manja2 org cakap hehehe...
penat pun penat lah...yg penting blog dan fb anis mhu d lyanzz dlu heheh
seharian x o9 sush hati anis d watnya

tadi time kluar g cari2 mkn
anis ada jga g tgk2 laptop yg mhu d beli
semua ctk2 anis tgk...
pi pilihan d hati anis mhu wrna pink hehe
sushnya mhu dpat yg d cari ni
law x d cari ada plk dpan mata

emm..mlm ni mhu tdor awl sikit
cz mhu bngun sahur nti heheehe

so...mat malm warga blog
semoga seria2 slalu ~_^
salammm...




Sunday, March 20, 2011

Jom sembang2 ~_^

malam kini mjelang lagi...
cuaca mlm ni x ok..hujan plk
bsok pagi mula lagi tugasan ku..
cm x puas g rehat 1 hari heheeh..

hari ni...1 hari anis duduk umah ja..
seperti biasa bngun pagi
cuci kain kemas umah
mandi o9 solat tdor baca nvel
rutin harian ku d hari ahad heheh
bosannnya....

cm anis lupa cmna rasanya enjoy
hehehe....
x kwan mhu jln2 d sini..
mlm ni anis rncang mhu smbung wat minit mesyuart
pi cm mls plk mhu wat heheeh
cm x blh sdh anis bfkr..

mlm ni anis mhu cta ksong sak d hlaman blog anis ni
x thu sdh mhu cta apa heheh...
x sangka anis ada jga yg sudi folw blog anis
heheh...dan tQ cz sdh cment2 blog anis..

ansi sbnarnya x thu mnahu pun sal blog2 ni..
anis mula kenal blog dari sorg shabat anis..
dia lah yg wat kn anis blog ni
pkenalkn anis dgn blog.

mula2 wat blog anis rasa malu2 plk
cz x thu apa yg mhu d isi..
pi bila sdh lama join blog
rasa cm best plk..
btmbah lagi kenalan2 anis..

blh kongsi crita..suka n duka
ma shabt2 bloger.
hehehe...

apa2 pun tQ 2 my bestpren SESSEY NEZA
cz sudi pkenalkn anis ma dunia bloger ni hehe
and tQ ma sahabat2 bloger anis cz sdh flow blog anis
^_^










Saturday, March 19, 2011

peNiNG..!!!

haii..hai..hai....hhehhe
salam wat smuanya warga blog..
mendung plk cuaca hari ni..
cm mhu hujan kuat plk..

hari ni anis penatttt btl..
bnya kerja2 yang mhu d wat tadi..
mhu bfast pun x smpat sdh tadi
nsib baik hari ni kerja sparuh masa ja
law x na....lunch pun mkin x smpat..

anis sbnarnya mhu minta ajar ni buat minit mesyuart
anis x pndai sngt mhu wat mnit mesyuart ni..
biasalah...1st time anis mhu wat minit ni..
ada cpa2 yang pandai wat ka??
ajar bah c anis huhuhu...:-)

pening sdh kepala anis ni fkr cmna mhu wat
anis sdh wat sbnarnya..pi anis punya GM
cakap x btl g anis buat....
susah juga jadi PA ni kn??
bnya btl kerja2 mhu d wat..
cmna 2 ya mhu wat minit mesyuart????

kdang2 wat anis tekanan dgn kerja ni
cz kerja2 anis cm x pndai hbis plk hehehe
blm siap satu kerja
dtang lagi satu kerja hehehe
aduiiii....pening2

pi kdang2 best juga..
anis blh bljar cmna rasanya jadi PA ni heheh
wlaupun penat pi skurang2nya anis akan ada
pgalamn baru...

law ada cpa2 yang pakar wat minit mesyuart
sila2lah tunjuk ajar ma c anis afifah ni ya hehehe
pening sdh anis ni mhu wat minit.






Friday, March 18, 2011

BerDosaKa aQu :'(

hai smua wrga blog...
anis muncul lagi mhu wat catatan d blog anis
emm..ctik plk line mlm ni
x sangkut2nya hehehe
lancar ja mhu update blog mlm ni.

baru2 ni kita d kejutkn dengar berita yang amat myedihkan
yang telah melandah negara jepun..
bila anis tgk keadaan yang belaku d sana
mang truk...
negara yang maju dengan skelip mata ja blh hncur cm g2

pi anis msyukur sangat2 cz anis d lahirkan
d negara yang aman dan selamat dari segala bala yang x d ingini.
semoga negara kita akan sentiasa selamat dari semuanya amin...

anis sebenarnya keliru sangat2 ni skrang..
anis mang mhu blik tawau
pi bukan u selamnya huhuhu
just cuti2 sak...
pi my mom mhu anis blik twau trus

anis sdh slesa kerja d sini...
x kn mhu brnti n kerja d twau
nti sush g mhu sesuikan dri law sdh d tmpt kerja baru

anis bukan x mhu tingl ma my mom...
pi anis mhu rasa hdup bdikari dlu...
g pun anis x mhu g plang tawau
kerja anis d sini pun ok
serba salah btl anis ma my mom huhhuhu :'(
inshallah nti law ada cti anis blik k mom...
love u mom muahh~~

berdosa ka aku???
tidak menunaikan permintaan ibu ku???
muda2han saja mya mom fham dgn keadan ku..
iya anis mang rindukan kampung anis
rindu my mom..ma kwan2..
rindu ma suasa d umah..dan yang anis pling rindu
ma anis punya blik...
lama btl sdh anis x rasa tdor dlm blik sendri..
x tahu apa lah kbarnya ma blik anis d sana
pi blm masanya u anis pulang...

apa2 pun anis pasti akan pulang suatu hari nti
pi buka skrang...


 








Monday, March 14, 2011

LayaNzz



assaLamualaikum wat smau wrga blog...
hehhee..windunya anis mhu update blog
lama sdh rasanya anis x update blog anis ni...
cm x tahu sdh apa prkembangan bloger2 skrang....
pi alhamdulillah mlm ni anis ada masa mhu update blog

mlm ni anis mengupdate blog smbil dngar lagu YANZEN
meniti suratan...so,jom kita dengar sama2 ;-)

akhir2 ni anis slalu ja sakit2,x tahu knpa huhuhu
rasa2nya baru ja sembuh dari sakit hari 2...
tiba2 dtang lagi sakit2 2 blik...
kin cz prubahan cuaca yg x mnentu emmm

pas 2 akhir2 ni...anis rasa cm x sedap hati plk
pi kwan2 anis ckp kin 2 smau prasan anis ja
so...anis pun x lah ambil pduli sangt...
just,wat biasa2 ja.

kerja d pjabt pun bnya btl mhu d wat...
apa lagi pas audit mhu dtang...
aduiii...paksa kerja smpai lewat mlm...
yg pling x bestnya ada plk ganguan2 yg x sedp mlm 2
d ofis ee.....seramnya...
kejadian 2 kira2 blaku law x clp mhu
dkt2 jam 12 sdh...
tiba2 plk pintu ofis 2 tbka n tertutup blik
heheheh......
tombol2 pintu plk d main2..
pi bila kwan buka pintu x plk org na......

anis pun apa lagi lari lah hehhee...
seramnya mlm 2...time2 hjan plk 2
aduiiii....cm mhu ngis sak d watnya
nsib jga rmai kmi dlm ofis 2

kin tkt pun ada...kin ktwa pun ada jga hehehe
mcm2 btl dunia skrang heheh...

bah...ni ja lah ansi mhu kongsi mlm ni
law ada msa g anis update cta lain
hehhe...

mhu bobok sdh ni hehe
mat mlm smua :-)

Sunday, February 27, 2011

teMan sepeRmaiNanQu

Hai smua warga blog...
mlm ni anis mhu update pic ank buah anis
heheh...
namanya aQil umur dlm 3 thn lbh sdh
ni lah teman anis bmain law mlm pas plang dari kerja
suka men utramen...
hbis kita d jurusnya hehhehehe...

pi kdang2 kin pnas jga
cz blik2 katunnnnn ja yg d tgk
x blh tgk lain slain ktun hehehhe...

ni antara gelagat2 c aQil...


























ah...ni lah dia pic2 hero dlm umah hehhe
x sunyi anis law ada dia d umah
heheheeh...
love u cyG muahhh...~~~